Loading...

Gezocht: Dirigent Jeugdorkest

Beschikbaar sinds: 01-02-2023
Sluiting aanmeldingstermijn: 15-04-2023

Vereniging: Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning – Beek en Donk (Noord-Brabant)
Speelniveau: Jeugd divisie
Repetitie op: Donderdagavond 19.00-21.00

Overzicht
Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning (O&U) is voor het jeugd/opleidingsorkest op zoek naar een nieuwe dirigent! Wij zijn op zoek naar een dirigent die zich op hoofdlijnen herkent in onderstaand profiel.

Wie zijn wij?
De Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning is een bloeiende, hechte vereniging van ongeveer 250 leden met veel jong talent waar het plezier in musiceren hoog in het vaandel staat. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, een jeugd/opleidingsorkest en een slagwerkensemble A en B.

Het jeugdorkest
Met het nieuwjaarsconcert, een concert op kiosk in Beek en Donk en de straatoptredens laten wij met de rest van de vereniging altijd van ons horen. Daarnaast hebben wij ook eigen concerten en projecten zoals een uitwisseling, jeugdorkestenfestival of themaconcert. Daarnaast hebben wij jaarlijks ontspanningsactiviteiten zoals een kamp en/of een gezellige avond op de agenda.

Het jeugd/opleidingsorkest bestaat momenteel uit ongeveer 25 muzikanten. Zij variëren in leeftijd van 9 tot 20 jaar is een mooie mix tussen jonge beginners en gevorderde spelers A t/m C muziekdiploma’s. Het orkest kenmerkt zich door enthousiaste en gedreven muzikanten, die een prettige en gezellige sfeer tijdens de repetities belangrijk vinden. Meer informatie over wie wij zijn vind je op onze website: www.oenu.nl.

We repeteren wekelijks van 19.00 – 21.00 met een kwartiertje pauze in onze eigen zaal/repetitieruimte: Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk.

Wie ben jij?
De dirigent die wij zoeken voelt zich thuis in bovenbeschreven schets van onze vereniging en wil graag met enthousiasme deze muzikale plek invullen.

De dirigent:

  • Beschikt over de vaardigheden om te inspireren en motiveren om zo de muzikant en het orkest uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.
  • Is bereid om flexibel te denken als het gaat om muzikale invulling en bezetting. En kan partijen herschrijven waar nodig.
  • Hij/zij is in staat om een inspirerend, evenwichtig en gevarieerd jaarprogramma samen te stellen waarin alle jeugdleden wel ergens enthousiast van worden.
  • Denkt mee over muzikale ontwikkeling van de jeugd en aansluiting en het verbinden richting het harmonieorkest.
  • Heeft een gedegen muzikale achtergrond
  • Heeft directie ervaring met andere jeugdorkesten van gelijkwaardig niveau
  • Ha/Fa/Bra directie of cursus gedaan en het lesgeven op een school is een pré

Sollicitaties
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 1 april 2023 een schriftelijke motivatie met je CV naar e-mailadres nieuwedirigent@oenu.nl

Afhankelijk van het verloop van de procedure kunnen kandidaten voor een of twee persoonlijke gesprekken met de selectiecommissie uitgenodigd worden (maart 2023), gevolgd door één of twee proefdirectiemomenten met het orkest (april 2023).