Loading...

Jubileumjaar voor Jeugdorkest Harmonie O&U

In 2019 bestaat het Jeugdorkest van de koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning 50 jaar. Een gebeurtenis die uniek is in de wereld van Harmonie en Fanfare.

Al een halve eeuw krijgen jeugdige muzikanten een gedegen opleiding in het bespelen van een muziekinstrument. Ook leren zij te spelen in orkestverband. Ze starten in het leerlingenorkest, vervolgens in het jeugdorkest en maken uiteindelijk de stap naar het grote harmonieorkest. De afgelopen 50 jaar zijn er zo’n 1250 muzikanten opgeleid waarvan nog een groot deel muzikaal actief is.

Een jubileumjaar kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Er worden daarom verspreid over het gehele jaar 3 grote muzikale evenementen georganiseerd. Evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, een muziekinstrument speelt of niet, iedereen komt aan zijn trekken. Als jeugdorkest willen zij laten zien en horen hoe mooi en bijzonder het is om samen met elkaar muziek te maken en naar muziek te luisteren.

Op 6 en 7 april vindt het Jeugdmuziek Weekend plaats. Een weekend waar de jeugd uit Laarbeek die een instrument bespeelt een podium krijgt. Op zaterdag worden er verschillende workshops georganiseerd waarvoor de jeugd zich kan inschrijven. Ook is er die dag de presentatie van het Scholenproject dat georganiseerd wordt door de Stichting Muziek Opleiding. ’s Avonds is er een voordracht in het teken van Muziek & Brein. Doel van deze avond is te laten zien hoe belangrijk het maken van muziek is voor de ontwikkeling van het kinderbrein en wat de rol van muziek is bij het brein van de volwassene. De zondag staat in het teken van het ‘open-podium’. Ieder kind (<18 jaar) kan in Muziekcentrum ’t Anker zijn muzikale vaardigheden, dans en zang ten gehore brengen.

Op 2e Pinksterdag (10 juni) is er een concert naast de vijver op het Landgoed Eyckenlust gegeven door de 3 jeugdharmonieën van Laarbeek.

Het jubileumjaar wordt afgesloten met een themaconcert op 16 november waarin ze 50 jaar terug gaan in de tijd. Met het Jeugdorkest van O&U maken ze een muzikale reis naar het heden. Het orkest bestaat uit muzikanten die de laatste 50 jaar in het jeugdorkest van O&U gespeeld hebben. Men moet wel een instrument bezitten en nog actief zijn in het bespelen (aanmelden kan via 50jaarjeugdorkest@oenu.nl).

Middels informatie in onder andere DeMooiLaarbeekKrant houdt O&U u op de hoogte over de activiteiten. Zorg dat u erbij bent, want kijken en luisteren naar jeugd die muziek maakt is en blijft mooi en bijzonder, al meer dan 50 jaar!

 

Lees hier het bericht in de Mooi Laarbeek