Loading...

O&U ontmoet Gildenbonds opnieuw tijdens ‘Herfstconcert 2.0’

Mooie muzikale ontmoetingen zijn het waard om herhaald te worden. In die geest geeft de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning op zaterdag 9 november een concert met de Gildenbondsharmonie uit Boxtel. Daarmee krijgt het herfstconcert uit 2016 een vervolg met ‘Herfstconcert 2.0’.

Deze twee Brabantse top orkesten beoefenen de blaasmuziek op een hoog niveau. Een aantal muzikanten van het harmonieorkest O&U hebben dat op beide plekken mogen ervaren, omdat ze in beide orkesten spelen (of speelden). Een verandering ten opzichte van 2016 is dat het Gildenbonds-orkest heden ten dage onder leiding staat van dirigent Txemi Etxebarria. Deze jonge (198) uit Spanje afkomstige dirigent studeerde muziek zowel in Spanje als in Nederland (Maastricht), en is naast dirigent van diverse orkesten ook componist en hoornist.
Beide orkesten trakteren tijdens het concert op een mix van diverse muziekstijlen. Het orkest van O&U onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein, speelt o.a. het muziekstuk ‘Three Dance Episodes from On The Town’ van Leonard Bernstein. Dit werk wat bestaat uit drie delen en is gebaseerd op de gelijknamige musical. Het voert de luisteraar langs sferen van New York. Daarnaast speelt O&U voor het eerst het werk ‘Al Piemonte’ van componist Carlo Pizzini uit. Alles bij elkaar mooie muziek om op een herfstmiddag van te genieten.
Entreekaarten (€ 7,50) zijn enkel online te koop via onderstaande link. Ook kunt u terecht aan de kassa van Muziekcentrum ’t Anker op zaterdagavond 9 november. Het concert gaat om 20.00 uur van start.