Loading...
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitwisselingsconcert Jeugdorkest O&U met Aurora Con Brio uit Heesch

21 april 2018 @ 19:30 - 22:00

Op 21 april 2018 geeft het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning o.l.v. Marianke Hobé een concert in het Anker samen met het gastorkest Aurora Con Brio uit Heesch o.l.v. Jesse van Lankveld.

Het uitwisselingsconcert begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in het Anker in Beek en Donk.

Meer over Aurora Con Brio:

Aurora betekent ochtend gloren en Con Brio betekent met passie en levendigheid. En dat is helemaal wat ’t is! Aurora Con Brio is in 2013 als een volwaardig orkest ontwikkeld en bestaat voor 80% uit jongeren en dat kun je merken. Het gaat er levendig aan toe. Naast een volwaardig orkest te zijn heeft Aurora Con Brio de opleiding in zich. Jongeren stromen in vanuit het jeugdorkest en gaan later door naar het grote orkest. Naast de jongeren spelen ook volwassen muzikanten mee die op latere leeftijd met  muziek maken zijn begonnen. Zo biedt Aurora ook hun een mogelijkheid om mooie muziek te maken. Aurora Con Brio bepaalt zelf de keuze van hun muziek maar ligt in de lijn van de fanfare, van lichte film muziek tot marsen, eigenlijk is alles mogelijk. Na het oprichtingsconcert heeft men in de twee jaar dat het bestaat meegedaan aan het koninklijk bevrijdingsconcert in Bernheze, uitwisselingen en er filmmuziek gemaakt bij filmhuis de Pas. Ongeveer 4 keer per jaar is er een optreden. Men streeft er naar om op niveau 4 muziek te maken. Afgelopen jaar heeft het orkest  een concert gegeven met als hoofdgasten Eric Vloeimans en Liza Kezer!

Sinds september 2015 is Jesse van Lankveld de dirigent. Ook Jesse dirigeert met veel passie en vuur en brengt het orkest daarmee op een hoger niveau. Hij is 24 jaar en komt uit Erp. Jesse is in juli 2015 afgestudeerd in orkestdirectie. Zelf speelt hij zowel trompet als Hoorn op D-niveau. Hij heeft diverse Masterclasses gevolgd bij onder meer de dirigenten Jan Cober, Philip Sprake en Jos van de Braak. Naast dirigent van Aurora Con Brio is hij docent koperblaasinstrumenten bij Harmonie de Eendracht in Uden en dirigeert hij een opleidingsorkest in Lieshout. Verder is hij regelmatig gastmuzikant geweest bij onder meer André Rieu, Meijerij Kamerorkest, Philips Harmonie en diverse Harmonieën.

 

Gegevens

Datum:
21 april 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

het Anker
Pater Vogelsstraat 39
Beek en Donk, 5741JE Nederland
+ Google Maps