Loading...

Movements

Met ‘Movements’ laat O&U in samenwerking met ‘Nightcats Bigband’ en ‘Ballet en Dansstudio Loes’ een ander soort concert zien, met als centraal thema: dans. 

Zolang er muziek bestaat, dansen er mensen. Muziek brengt mensen immers in beweging. Door de eeuwen heen zijn er talloze dansstijlen ontstaan die artiesten, muzikanten en componisten weer geïnspireerd hebben tot het maken van nieuwe muziek. Maar ook muziek die niet speciaal geschreven is voor dans, kan ineens meer tot leven komen in combinatie met dans. Deze gedachte heeft het harmonieorkest van O&U geïnspireerd om de samenwerking aan te gaan met een dansschool en een breakdancer om een aantal muziekstukken een extra dimensie te geven.

West Side Story
Een van de meest bekende films (en musicals) waarin dans overduidelijk wél de hoofdrol speelt, is The West Side Story. Bekende scenes zoals ‘Mambo’ en ‘Cha-Cha’ maken nog steeds indruk, zowel muzikaal als de dansbewegingen waarmee de straatbendes elkaar uitdagen. Leonard Bernstein componeerde de muziek voor deze klassieker en zo ook het stuk ‘Symphonic Dances from West Side Story’. Dit zal één van de werken zijn die het harmonieorkest op 19 november zal opvoeren, met dansers erbij.

De dans wordt verzorgd door een groep fanatieke (ballet)dansers van Ballet- en Dansstudio Loes. Deze dansschool uit Deurne heeft naast hun specialisatie in ballet, ook een aanbod in moderne dans. De uitdaging om samen met een harmonieorkest het podium te delen, werd niet uit de weggegaan en het resultaat daarvan tijdens ‘Movements’ te zien.

NightCats BigBand
Wie ook meedoet en tevens zelf een deel van het avondprogramma zal verzorgen, is de NightCats BigBand. Bij de 21-koppige band uit Eersel denk je direct aan swingende jazz. In de voorgaande jaren speelden ze op vele festivals en podia en lieten het publiek genieten van aanstekelijke en energieke bigband jazz. Ze speelden concerten met bekende namen zoals Laura Fygi. Het brede basisrepertoire van de band bestaat, naast de traditionele swing, uit lekkere jazzy bewerkingen van hedendaagse populaire muziek, aangevuld met goed in het gehoor liggende eigen arrangementen. Leuk detail: de zangeres van de band, Bertine van den Boom, komt uit Beek en Donk. The NightCats zorgt voor danskriebels en dat past uitstekend bij ‘Movements’.

Kaartverkoop 
Entreekaarten kosten €15,-  en zijn te koop bij Fietsvakman van den Berg en Wetzel Optiek Optometrie & Horen. Liever online bestellen? Zie de link hiernaast.